4Evergreen

Specialist in duurzaam geteelde paprika’s

Kwekerij 4Evergreen is een moderne paprikakwekerij die deel uitmaakt van de Grootscholte Group BV met teeltlocaties in Westland, Noord-Brabant en Zeeland. Op de kwekerijen worden diverse soorten paprika’s geteeld in de kleuren rood, groen, geel, oranje en roodgeelgestreept. De groene paprika’s worden bijna jaarrond geteeld. De rode en gele paprika’s zijn van maart tot november/december in productie. Sinds 1960 zijn we al innoverend en toonaangevend in de tuinbouwsector. Enkele voorbeelden zijn;

  • Als eerste in Nederland verpakte we paprika’s’ direct op de teeltlocatie.
  • Belichtingstechniek helpt bij het jaarrond telen van groene paprika’s
  • Oogstkarren met vers gesneden paprika’s rijden volautomatisch naar de schuur
  • Insecten houden onze paprikaplanten gezond.
  • We kweken op kokos substraat.
  • Onze roodgeelgestreepte paprika 'Enjoya' is uniek in de wereld.

We kweken de schoonste paprika’s van Nederland doordat we USDA organic en duurzaam telen zonder chemische bestrijdingsmiddelen.

6 teeltlocaties voor paprika’s in Nederland

Bekijk onze teeltlocaties

Paprika’s verwerken en verpakken

Verwerken en verpakken

Een toonaangevende paprikaproducent

Kwekerij 4Evergeen staat model voor innovatie in de glastuinbouw.

Kwekerij 4Evergreen is een moderne paprikakwekerij die deel uitmaakt van de Grootscholte Group BV met vestigingen in Steenbergen, Sint Annaland, Terneuzen, ’s-Gravenzande, Hoek van Holland en Honselersdijk. Op de kwekerijen worden diverse soorten paprika’s geteeld in de kleuren rood, groen, geel, oranje en rood-geel gestreept. De groene paprika’s worden bijna jaarrond geteeld. De rode en gele paprika’s zijn van maart tot november/december in productie.

Werken bij 4Evergreen?

Winnaar tuinbouw ondernemersprijs

Continu innoverend

Sinds 2005 hebben we een notering in de Hillenraad100.

De Hillenraad100 geeft jaarlijks een beeld van de honderd meest toonaangevende bedrijven in de glastuinbouw. Op de jaarlijkse Hillenraad top 100 verkiezing is 4Evergreen een van de snelste stijgers van dit jaar. Van positie 86 naar positie 68. Hier zijn we erg trots op en hopen dat we deze stijgende lijn de komende jaren kunnen voortzetten.

Bekijk het laatste nieuws over 4Evergreen.

Paprika’s van topkwaliteit

Wij stellen hoge eisen aan onze producten.

Om topkwaliteit paprika’s te leveren passen we vrijwillig verschillende internationale standaarden toe op onze bedrijfsvoering. Het naleven van deze standaarden wordt door verschillende onafhankelijke instituten gecontroleerd. Hierdoor kunnen we aantonen dat het productieproces duurzaam en hygiënisch is ingericht. We controleren en verbeteren het proces continue. Ook de arbeidsomstandigheden zijn belangrijke onderdelen van de standaarden die we toepassen.

Bekijk onze certificaten

Stroom van paprikateelt

Genoeg duurzame energie voor een heel dorp

4Evergreen probeert voortdurend op een zo maatschappelijk verantwoorde manier te ondernemen. Dit geldt dus ook voor het verbruik van energie. De warmte die nodig is voor het kweken van onze producten komt van restwarmte van een nabijgelegen fabriek. We produceren zelf de elektriciteit de nodig is voor de belichting. De vrijgekomen CO 2 zetten onze planten om in zuurstof. we gebruiken minder energie dan dat we produceren. Het energie overschot leveren we via Kas Energie terug aan het elektriciteitsnet. Via Kas Energie Nederland kunt u de door ons opgewekte stroom afnemen.

Stroom afnemen via Kas Energie

We hanteren verschillende internationale standaarden

Certificaten

We zijn duurzaam en innoverend

Duurzame bedrijfsvoering