Certificering

Paprika’s van topkwaliteit

Wij stellen hoge eisen aan onze producten.

Om topkwaliteit paprika’s te leveren passen we vrijwillig verschillende internationale standaarden toe op onze bedrijfsvoering. Het naleven van deze standaarden wordt door verschillende onafhankelijke instituten gecontroleerd. Hierdoor kunnen we aantonen dat het productieproces duurzaam en hygiënisch is ingericht. We controleren en verbeteren het proces continue. Ook de arbeidsomstandigheden zijn belangrijke onderdelen van de standaarden die we toepassen.

Milieukeur

Milieukeur heeft een brede benadering van verduurzaming van producten en diensten. De criteria van Milieukeur hebben betrekking op de hele levenscyclus van het product of de dienst. Belangrijke duurzaamheidsthema’s maken onderdeel uit van de Milieukeur certificatieschema’s:.

Certificaat nummer: SGS 14008

Meer informatie over Milieukeur

BRC Global Standard for Food Safety

Deze standaard stel eisen aan het voedselveiligheidssysteem van een leverancier: er worden eisen gespecificeerd aan het HACCP-systeem, aan het kwaliteitsmanagementsysteem en aan het basisvoorwaardenprogramma van producenten van levensmiddelen. Daarnaast komen ook directieverantwoordelijkheid, omgevingsomstandigheden (productie- of procesfaciliteiten), product- en procescontrole en opleiding en persoonlijke hygiëne van werknemers aan de orde. De verschillende elementen van de standaard worden getoetst aan de hand van een gedetailleerde checklist die meer dan 300 controlepunten bevat.

BRC site code: 1118752

Meer informatie over BRC Food.

USDA Organic

USDA Organic is een labeling term die aangeeft dat het voedsel is geproduceerd door middel van goedgekeurde methoden. De biologische normen beschrijven de specifieke eisen die moeten zijn geverifieerd door een USDA-geaccrediteerd certificeringsbureau. Over het algemeen betekent dit dat de procedures moeten aantonen dat ze de natuurlijke hulpbronnen beschermen, biodiversiteit behouden, en enkel gebruik maken van goedgekeurde stoffen.

USDA certificaat nummer: 810353

Meer informatie over USDA Organic

International Food Standard

IFS Food is een standaard op het gebied van voedselveiligheid. Binnen IFS wordt gewerkt met een viertal zogenaamde “knock-out-criteria”. Wanneer er niet wordt voldaan aan een van deze criteria, wordt de leverancier automatisch niet gecertificeerd. Deze criteria zijn:

  • beheersing van kritische beheerspunten;
  • betrokkenheid van het management en medewerkers;
  • traceerbaarheid van producten, grondstoffen en verpakkingsmaterialen;
  • uitvoering van corrigerende maatregelen.

In de IFS Food versie 6 zijn eisen op het gebied van food defense opgenomen. Bedrijven dienen een fooddefenseplan opgesteld en geïmplementeerd te hebben.

Meer informatie over IFS Food

Hazard Analysis Critical Control Points

De HACCP norm is het resultaat van een evolutie in de beoordeling van voedselveiligheid en hygiëne, waaraan kwaliteitsmanagement aspecten zijn toegevoegd en waarbij de gehele benadering gericht is op continue verbetering.
De 7 kernpunten van een HACCP-systeem:

  1. Inventariseer alle potentiële gevaren.
  2. Stel de kritische beheerspunten (CCP’s) vast, de punten in het proces waar het risico kan worden voorkomen of beperkt
  3. Geef per CCP de kritieke grenzen aan.
  4. Stel vast hoe de CCP’s bewaakt ofwel “gemonitord” worden.
  5. Leg per CCP de correctieve acties vast die moeten leiden tot herstel van de veiligheid
  6. Pas verificatie toe — een periodieke check om na te gaan of de HACCP aanpak goed werkt.
  7. Houd documentatie en registraties bij — vastleggen wat je hebt aangepast en hoe.

Meer informatie over HACCP

QS - Quality scheme for food.

Kwaliteitsborging begint met de productie van paprika’s in de kas. Gekwalificeerde auditors herzien de implementatie en naleving van de eisen in onafhankelijke audits. Dit vormt de basis voor de QS certificering dat de producenten gebruiken als het bewijs van de gecontroleerde productie.

Meer informatie over QS

Global G.A.P.

De GLOBAL G.A.P. Fruit & Vegetables Standard omvat alle stadia van de productie, van pre-oogst activiteiten zoals bodembeheer en gewasbeschermingsmiddelen, na oogst productbehandeling, verpakking en opslag.

Registratienummer: GGN 8713783952467 - GGN 8713783952511

Meer informatie over Global G.A.P.

Vragen over de kwaliteit van onze producten?

Neem contact met ons op