Paprika's verwerken en verpakken

Kennis ontwikkelen en delen.

De jury oordeelde dat het bedrijf de ondernemersprijs verdient omdat zij kennis ontwikkelen en delen en met collega’s en partners uit de sector samenwerken om de paprikateelt en de glasgroentesector verder te ontwikkelen.

Verse paprika’s

Alleen rijpe paprika’s worden geoogst

De tijdsduur van het afsnijden van de paprika’s van de plant tot het afleveren aan de afnemers is bij ons minimaal. Dit omdat 4Evergreen zelf teelt, sorteert, verpakt en vervolgens aflevert bij de klant. Doordat dit proces zo snel doorlopen wordt, levert 4Evergreen haar paprika’s af met de best mogelijke versgarantie. Paprika’s die vandaag nog aan de plant hangen kunnen morgen in de supermarkt liggen.

Paprika oogst

Productie en verpakken op 1 locatie

Wanneer de paprika’s rijp zijn worden ze van de plant afgesneden. Dit houdt in dat de paprika de juiste maat en kleur heeft. Een onrijpe paprika is groen, na 5 á 6 weken kleurt de paprika door naar rood, geel of oranje. Welke kleur de paprika wordt is afhankelijk van het ras dat geteeld wordt, voor elke kleur is er een ander ras. Nadat ze van de planten gesneden zijn gaan de paprika’s via automatische transportwagens naar de verpakkingshal.

Verwerken van paprika’s

Geoogste paprika’s worden direct gekoeld

In de verpakkingshal worden de paprika`s verwerkt. De paprika`s worden direct gekoeld en gesorteerd op maat, gewicht en kleur zodra ze zijn gearriveerd. 4Evergreen verwerkt 5 verschillende kleuren paprika’s: groen, rood, geel, oranje en ook de unieke rood-geel gestreepte. Het gehele proces is volledig geautomatiseerd en wordt aangestuurd door computers. Camera`s zorgen ervoor dat de paprika met precisie op maat worden gesorteerd.

Verpakte paprika’s afnemen?

neem contact op

Verpakte paprika’s

Paprika’s in flowpack, krimpseal of los.

4Evergreen heeft een machinepark ingericht om het product te verpakken. Zo verpakken we paprika`s per stuk maar ook per 2,3 of 4. Bij 2 of meer stuks zijn dit vaak combinaties van meerdere kleuren die we ook wel paprikamix noemen. Wij hebben de mogelijkheid om flowpackverpakkingen en sealverpakkingen te leveren vanuit eigen teeltlocaties aan de retail. Hierdoor kunnen wij dagvers leveren, waardoor het kwaliteitsverlies minimaal is en wat ten goede komt van de ‘Shelf Life’.

Topkwaliteit paprika’s

Kwaliteit is gegarandeerd met internationale certificaten.

De paprika’s worden verpakt onder de certificaten Global-Gap, IFS, QS en BRC. Wij hebben sinds 2005 ervaring met het verpakken en bieden maximale zorg voor de kwaliteit van onze producten. Met onze vier productielijnen kunnen wij dagelijks vijftig ton verpakkingen maken. De producten die verpakt worden gaan bij ons over een gecertificeerde checkweger om het gewicht van de verpakking te kunnen garanderen. De verpakkingslabels kunnen naar wens worden samengesteld. Alle barcodes, lettertypes en talen zijn mogelijk. Tenslotte kunt u uw verpakkingen in verschillende kratten of dozen laten bezorgen bij de klant.

Duurzame bedrijfsvoering

Bekijk de bedrijfsimpressie

Oogstkarren met vers gesneden paprika’s

Volle oogstkarren met vers gesneden paprika’s rijden volautomatisch naar de schuur.

De paprika’s worden hier gebufferd voor de sorteermachine of worden direct aangeboden aan de sorteermachine. De oogstkarren en de buffer werken volautomatisch zonder handmatige acties.

Paprika sorteerinstallatie

4Evergreen beschikt over een grote sorteerinstallatie.

In deze video worden rode paprika’s gesorteerd en automatisch in boxen verpakt. De boxen worden automatisch op gewicht gevuld.

Paprika’s verpakken in flowpacks

Paprikaverpakkingsmachine

4Evergreen kan paprika’s leveren in flowpacks. Wij leveren onder andere mixverpakkingen met 3 kleuren paprika (stoplicht), of per stuk verpakt. In deze video zie je hoe paprika’s per stuk verpakt worden. Wij kunnen uw informatie direct op de verpakking stickeren.

Meer weten over de verpakkingsmogelijkheden?

Neem contact op