4Evergreen B.V. in SUB40 Hillenraad: woest aantrekkelijke onderneming voor “young professionals”

15 november 2018

Hillenraad100 beoordeelt de ondernemingen in de (glas)tuinbouw op basis van strategie, marktpositie, organisatie performance, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Tot en met 2017 werd jaarlijks een lijst van de 100 meest toonaangevende ondernemingen in de (glas)tuinbouw opgesteld. 4Evergreen B.V. is alle jaren opgenomen in deze lijst van 100 bedrijven. Voor 2018 heeft de Hillenraad100 een andere lijst opgesteld. Na vijftien succesvolle edities van de Hillenraad 100 hebben zij besloten het helemaal anders te doen: een vernieuwde Hillenraad-editie: geen top 100 maar een top 40 van de meest succesvolle bedrijven met het thema The Next Generation in tuinbouw.

SUB40-STERREN
Veertig winnende ondernemingen zijn beoordeeld met sterren. 4Evergeen B.V. is beoordeeld met één ster. Dit maakt ons een onderneming die haar zaken uitstekend op orde heeft.

We zijn beoordeeld op de volgende vier onderwerpen:

  • Innovatie: in hoeverre zijn bedrijven voldoende bezig met nieuwe producten en nieuwe technologieën?
  • Cultuur: is er aandacht voor vrijheid en de work-life balance?
  • Ontplooiing: kun je bij de onderneming werken aan het hoger maatschappelijk doel?
  • Kengetallen en cijfers: hoe presenteert de onderneming en hoe is de SUB40-generatie vertegenwoordigd?

In het Hilleraad rapport staat het volgende geschreven over 4Evergreen B.V.
“Allround specialist in paprika’s, dat is 4Evergreen bij uitstek. Dit sterke familiebedrijf heeft een jonge generatie aan het roer en loopt voorop in de paprikateelt. Het laat zich daarbij leiden door duurzaamheid, kwaliteit en organisch telen. Met zes vestigingen in het Westland, Noord-Brabant en Zeeland en een eigen verpakkingshal, is 4Evergreen gespecialiseerd in het telen van biologische paprika’s. Dit bedrijf is bezig haar grootschalige kas teelt te verduurzamen en maakt daarbij gebruik van oplossingen uit de natuur zoals organische kokosmatten waarop de paprika’s kunnen groeien. 4Evergreen heeft eveneens een leidende rol in duurzaam geteelde paprika’s en komt met eigen innovaties, zoals de “Organic grown sweet peppers” die in de Verenigde Staten gretig worden afgezet. Vernieuwing is dan ook de kracht van dit bedrijf. Er wordt continu geïnnoveerd op techniek, processen, producten en markten. Een voorbeeld daarvan zijn de recente belichtingsproeven waardoor paprika’s het hele jaar door onder belichting kunnen worden geteeld. 4Evergreen haalt daarbij bewust jonge mensen aan boord en heeft de ontwikkeling van haar medewerkers als speerpunt gemaakt. “

Trots op ons bedrijf
In totaal waren er maar twee groentetelers die een ster hebben mogen ontvangen en daar is 4Evergreen er één van.
Een super mooi resultaat waar we trots op zijn!

Hillenraad SUB 40