4Evergreen winnaar Tuinbouw Ondernemersprijs 2014

8 januari 2014

De 28e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2014 is gewonnen door paprikateler Grootscholte van Kwekerij 4Evergreen. De ondernemersprijs werd 8 januari uitgereikt tijdens een feestelijke en inspirerende bijeenkomst in Keukenhof te Lisse. Kwekerij 4Evergreen wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2014 De jury: ‘Het ontwikkelen en delen van kennis, samenwerken daar waar mogelijk is om verder te komen in de paprikateelt en glasgroentesector, de wijze waarop bedrijfsrisico’s worden gespreid en groei gerealiseerd kan worden, dat zijn de sterke en onderscheidende kenmerken van Kwekerij 4Evergreen.

Het is een bijzondere prestatie wat het bedrijf de laatste jaren heeft bereikt. 4Evergreen staat model voor de innovatie van de Nederlandse glastuinbouw. Kwekerij 4Evergreen is een bedrijf waar we collectief trots op kunnen zijn.

Winnaar 4Evergreen met bedrijven in Steenbergen, Westland, Sint-Annaland, Terneuzen en Almeria-Spanje is een vooruitstrevend bedrijf in de paprikateelt. Met visie op het gebied van duurzaamheid, marktgerichtheid en rendement is het bedrijf de laatste jaren gegroeid tot 60 hectare moderne kasoppervlakte. 4Evergreen is een van de voorlopers die op grote schaal duurzaam teelt. Zij doet dat in de Stichting Pura Natura, een samenwerking met een aantal paprika- en tomatentelers, voor de steeds groeiende markt in de Verenigde Staten. De jury oordeelde dat het bedrijf de ondernemersprijs verdient omdat zij kennis ontwikkelen en delen en met collega’s en partners uit de sector samenwerken om de paprikateelt en de glasgroentesector verder te ontwikkelen. Kwekerij 4Evergreen is een bedrijf dat op alle onderdelen van ondernemerschap al veel heeft bereikt, zo oordeelt de jury.
Kwekerij 4Evergreen is voorgedragen door Florpartners.

De verkiezing van Tuinbouwondernemer van het jaar is ook dit jaar weer uitgereikt tijdens een feestelijke en inspirerende ondernemerscongres en nieuwjaarsbijeenkomst in Keukenhof Lisse. Tijdens de bijeenkomst spraken Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW en Agnes Mulder, lid Tweede Kamer voor CDA, de ondernemers toe in het kader van het thema ‘Grensverleggend ondernemen’. Bernard Wientjes vertelde de aanwezigen dat hij –met veel respect voor de sector- nu betere tijden verwacht voor de ondernemers in Nederland. Ook pleit hij bij de huidige politici om ondernemerschap nog meer centraal te stellen door lastenverlaging en beperking van regelgeving. Agnes Mulder vertelde dat we via Europa als een klein landje sterk inde wereld staan en dat de sector de blik naar buiten moet blijven richten. Europa biedt enorme handelskansen in de wereld en binnen de EU kunnen we met open grenzen volop van de export profiteren. Ook Schoneveld Breeding, Waterdrinker Aalsmeer en Westende Fruitteelt en Kwekerij 4Evergreen gaven als genomineerden van de Ondernemersprijs 2014 de aanwezigen een blik in de keuken van het ondernemerschap.

Filmpje winnaar tuinbouw ondernemersprijs 2014
Juryrapport