Kom in de Kas op 1 april

9 maart 2017

4Evergreen locatie Westdorpe opent op 1 april de deuren van de kas. We verzorgen deze dag diverse activiteiten voor jong en oud.

Kom in de Kas foto's

Altijd al eens een kijkje willen nemen in een kas? Of misschien meer willen weten hoe de bestrijding van plagen wordt gedaan? Of wat doen hommels nou eigenlijk in een kas? Allemaal vragen waar je tijdens het landelijke evenement Kom in de Kas antwoord op kan krijgen.

Proeven, spelen, zien en beleven op het gratis evenement Kom in de Kas. Op deze dag stellen wij ons bedrijf open en is iedereen welkom om een bezichtiging te doen. Voor kinderen is er o.a. springkussen, smink, treintje, enz… daarnaast is er de nodige horeca aanwezig voor de inwendige mens. Laat u rondleiden door de inspirerende wereld van de hi tech tuinbouw. Tot zaterdag 1 april!

Datum: zaterdag 1 april
Tijd: van 10:00 uur tot 16:00 uur
Cetrale perkaarplaats: CZAV Axelse Sassing, 4554 LL Westdorpe
Locatie Kas (alleen per fiets bereikbaar): 4evergreen Terneuzen BV, Smitsschorreweg 1, 4554 LK Westdorpe

Kom in de Kas flyer

ROUTE MET AUtO

ROUTE MET FIETS

Activiteiten:

  • De kas is toegankelijk.
  • Er staan diverse stands van bijvoorbeeld leveranciers.
  • Er is een kok die de bezoekers lekkere dingen kan laten proeven.
  • Er is ook een kinderhal, waar je ‘s middags een ballonnenclown, schmink en suikerspinnen kan vinden.
  • Er staat een hele dag een springkussen voor de kinderen.
  • Er zijn kraampjes waar je eten en drinken kan kopen.
  • Informatie over vacatures

Vacatures

Wat is Kom in de Kas?

Kom in de Kas is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. In 1977 was Kom in de Kas een regionale gebeurtenis. Na een recordaantal van 228.000 bezoekers in het jubileumjaar 2002 steeg Kom in de Kas naar de respectabele achtste plaats van de Top 10 Landelijke Evenementen (bron: ReSpons Evenementen Top 100 2003).

Tijdens Kom in de Kas openen ruim 200 glastuinders (groenten-, bloemen- en plantentelers) hun deuren. Het eerste weekend van april laten zij zien waar ze trots op zijn: de kunst van de teelt van mooie, verse, smakelijke, gezonde en veilige natuurproducten. De laatste jaren doen steeds meer andere agrarische bedrijven mee. Ook zetten talloze toeleveranciers hun poorten open. Kom in de Kas is méér dan een kijkje achter de schermen.

Meer informatie op Komindekas.nl

Vervoer:

Bezoekers die met de auto / motor komen kunnen parkeren op de centrale parkeerplaats, dit zal zijn op de Industrieweg Zuid (kade Axelse Sassing) bij CZAV. Parkeren gebeurt op aanwijzing van verkeersregelaars. Op die manier blijft het overzichtelijk en hopen we op zo min mogelijk problemen.

Vanaf de centrale parkeerplaats worden de bezoekers met touringcars naar de kassen gebracht. De Smitsschorreweg wordt afgesloten voor verkeer(uitgezonderd de touringcars en mensen met een invaliden parkeerkaart). Daarnaast zijn de kassen prima te bereiken met de fiets.
We raden, ivm de verwachte drukte, iedereen aan om zoveel mogelijk op de fiets te komen!

Voor de bezoekers die met de touringcars naar de kassen worden gebracht (minder dan 5 minuten rijden), zijn er bij de kassen haltes waar men kan in- en uitstappen. Nadat het laatste bedrijf is bezocht zal de bus terugrijden naar de centrale parkeerplaats.

ROUTE MET AUtO

ROUTE MET FIETS

Wat is er te doen?

De kassen zijn (deels) toegankelijk. Er zijn altijd mensen aanwezig die meer kunnen vertellen over hetgeen er in de kas wordt gedaan. Denk hierbij aan teelt, maar ook bijvoorbeeld de verkoop van paprika’s of de technieken die worden gebruikt in de kas.

Bij alle bedrijven staan kraampjes. Hier kunnen dingen geproefd of gekocht worden. Maar er staan ook kraampjes die informatie kunnen geven over biologische bestrijding, het gebruik van restwarmte of licht. Daarnaast staan er ook een aantal stands van regionale partners, leveranciers etc.

Deze dag is er veel voor kinderen te doen. Zo is er een ware kinderhal waar springkussen(s), schmink, kindertattoo’s, ballonnenvouwer en suikerspinnen staan.

LET OP! DE KASSEN ZIJN TIJDENS KOM IN DE KAS NIET MET DE AUTO TE BEREIKEN! DE SMITSSCHORREWEG IS AFGESLOTEN VOOR DOORGAAND VERKEER! Voor bestemmingsverkeer zal een omleidingsroute worden ingesteld!

Meer informatie op Komindekas.nl