Markt Match vernieuwt de groente- en fruitmarkt - 4 en 5 oktober in de Maassilo

7 september 2018

Op 4 en 5 oktober organiseert Rotterdam Food Cluster in nauwe samenwerking met verschillende partijen uit de AGF-sector Markt Match, een tweedaags evenement in de Maassilo in Rotterdam. 200 jongeren tussen de 17 en 25 jaar gaan in multidisciplinaire teams aan de slag met bestaande vraagstukken uit de groente- en fruitsector.

Behoefte aan innovatie

De Markt Match is ontstaan vanwege de continue behoefte naar innovatie vanuit de wereldwijde groente- en fruitbranche. De nieuwe generatie consumeert duidelijk anders dan de huidige en door de krachten van deze nieuwe generatie en de huidige bedrijven te bundelen is het mogelijk om echt te innoveren.

Met de Markt Match wil Rotterdam Food Sector de naamsbekendheid van de foodsector vergroten onder de jongere generatie en jongeren laten zien hoe innovatief, internationaal en sexy de sector is. Ook worden er tijdens de Markt Match concepten en oplossingen ontwikkeld voor uitdagingen waar de foodsector mee kampt. Jongeren zijn de consumenten van de toekomst en om de foodsector te innoveren zijn frisse blikken van deze generatie essentieel!

Multidisciplinaire teams

Iedereen tussen de 17 en 25 jaar met goede ideeën, een analytische blik en/of een creatief stel hersenen is welkom. Multidisciplinaire teams gaan aan de slag met spectaculaire foodinnovaties: van slimme logistieke oplossingen tot groente-print-apps en zadendistributiesystemen. Door deel te nemen aan het event leren jongeren de bedrijven kennen, vergroten de deelnemers hun netwerk en kunnen ze écht het verschil maken in de wereldwijde voedselindustrie.

Compleet verzorgd evenement

Het tweedaagse evenement gaat op donderdagochtend van start met inspirerende keynote sprekers. De deelnemers worden gefaciliteerd met teamcoaches, inspiratiesessies en workshops. Er wordt uiteraard ook goed voor de innerlijke mens gezorgd en de deelnemers kunnen overnachten in de buurt van het evenement. Vrijdag einde dag wordt er een expo georganiseerd waar de resultaten van de challenges door de teams worden gepresenteerd. Een professionele jury kiest een winnaar die bij een internationaal bedrijf zijn concept verder mag uitwerken. Bovendien mag het winnende team met een bedrijf mee op internationale businesstrip!

Door wie wordt het evenement georganiseerd?

Het evenement wordt georganiseerd door Rotterdam Food Cluster, in samenwerking met Bakker Barendrecht, Cool Fresh, GroentenFruit Huis, Hessing Supervers, Koppert Cress, Rijk Zwaan, The Greenery, RedStar en 4Evergreen, Rabobank, Hillenraad Partners, Provincie Zuid Holland en Greenport West-Holland.

Alle relaties van Rotterdam Food Cluster ontvangen een uitnodiging voor de eindpresentaties en netwerkgelegenheid op vrijdagmiddag 5 oktober in de Maassilo. Wilt u zeker zijn van een uitnodiging of meer informatie over het evenement? Neem dan contact op met Maureen Nejal.

Meer Informatie: Rotterdam Food Cluster