Paprika informatie voor consumenten

Gezonde kwaliteits paprika’s

Zo herkent u een kwalitatief goede paprika.

Een gezonde, verse paprika voelt stevig aan glanst en heeft geen rimpels of vlekken. De steel heeft een frisse groene kleur. Paprika’s groeien in Nederland in kassen die dé ideale groeiomgeving bieden aan de paprikaplant. Dankzij de kassen zijn de Nederlandse paprika’s bijna jaarrond beschikbaar. Het echte seizoen voor de Nederlandse paprika loopt vanaf half april tot en met eind oktober.

In Nederland worden paprika’s in gesloten kassen verbouwd waardoor er een gecontroleerd milieu gecreëerd wordt. Te samen met de biologische bestrijdingsmiddelen kunnen hierdoor schone, onaangetaste en gezonde paprika’s geproduceerd worden.

Heerlijke recepten met paprika’s

paprika recepten

Paprika’s bewaren

  • Paprika's in krimpseal zijn het langst houdbaar.
  • Paprika's in flowpack verpakking zijn lang houdbaar.

Ongekoeld het lekkerst, gekoeld langer houdbaar.

Onze paprika’s worden rijp geoogst en direct gekoeld en verpakt waardoor ze eerder in de winkel en keuken liggen. gesealde paprika’s blijven het langst houdbaar. In flowpack (stoplicht) verpakking blijven de paprika’s ook lang houdbaar. Voor de beste smaak kun je de paprika’s het beste ongekoeld bewaren. Voor een langere houdbaarheid kun je de paprika’s het best bewaren op een koele plaats, bijvoorbeeld in de kelder of in de groentelade van de koelkast. Je kunt onverpakte paprika’s op deze manier ruim een week goed houden.

Verpakte paprika's zijn duidelijk langer houdbaar omdat ze in de verpakking nauwelijks uitdrogen. Paprika’s kunnen zowel koud als warm gegeten worden. Omdat Nederlandse paprika’s zo schoon geteeld worden (er wordt optimaal gebruik gemaakt van biologische gewasbeschermingsmiddelen), kunnen ze direct van de plant gegeten worden. Even afspoelen onder de kraan is eigenlijk alleen nodig om het stof eraf te wassen.

Paprika’s vol vitamines en mineralen

Voedingswaarde paprika